Salen loch Sunart:
Zeiltocht UK 2014 - 0739
Algemeen:
Nieuwe uitbaters maken van deze plek een klein paradijsje. Telefonisch reserveren is gewenst bij Mark of Jan (vrouw). Bij aankomst wachten ze je op de steiger op en krijg je de code voor gebruik van de voorzieningen.

Navigatie:
Het haventje ligt beschut achter een rif, dat haaks op de vaarrichting staat en met HW onder water staat. Er staat een kleine kardinaal voor en erop liggen kleine boeitjes die je zomaar voor moorings zou kunnen aanzien. Aangezien je rond HW aankomst, is dit wel een punt van aandacht. De kardinaal is niet zo best zichtbaar. Rustig varen, goed uitkijken en de stuurboordzijde van het vaarwater aanhouden, richting de boten die aan een mooring liggen.

Vanuit Tobermory komende moet je het eerste stuk van het loch ook nauwkeurig navigeren wegens onder water liggende rotsen. Ze staan duidelijk op de kaart, en zelfs als ze onder water liggen zie je ze door stroomrafelingen.
Zeiltocht UK 2014 - 0740
Faciliteiten: Gloednieuw huisje met klein winkeltje annex cafe, douche en wc. Beiden inclusief wastafel en ruim van opzet. Dieselpomp, afvalbakken: aan alles is gedacht.

Boodschappen: het winkeltje heeft een uitgekiende voorraad. Van alles een paar stuks. Open tijdens kantooruren.

Uit eten: in het hotel, 10 minuten lopen naar het noorden van de baai. Reserveren is wel nodig. Prima eten voor weinig geld.

Chandlery: geen.
Zeiltocht UK 2014 - 0738