Bowling basin
bowling1
Algemeen:
Haventje aan de westzijde van het Forth & Clyde canal. Je ligt in een mooie omgeving in het basin achter het sea lock. Het dorpje is klein, maar heeft een uitstekende treinverbinding naar Glasgow en de highlands. Aan te raden is een tocht naar Loch Lomond.

Je kunt hier je mast weer omhoog laten zetten met de kraan (zie foto). De omgeving is rustig en het is een prima plek om bij te komen van de enerverende 40 sluizen.

Navigatie:
Je komt gewoon aan door de laatste sluis voor de zeesluis. De sluiswachter vertelt waar je kunt liggen. Als je hier vertrekt door de zeelsuis kan dat alleen rond HW. Als je even na HW door de sluis gaat, heb je een mooie stroom mee op de rivier, waar je je goed aan de betonning moet houden, want er liggen stroomdammen onder water! De bakens zijn echter niet te missen! Let op: er varen nog aardig wat grote coasters op deze rivier van en naar Glasgow! Kijk regelmatig achterom.
bowling2
Faciliteiten:
Douches en toiletten op het haventerrein en prima laundrette.

Boodschappen:
In Bowling is een kleine general store, waar ze overigens meer hebben dan je op het eerste gezicht denkt. Je kunt de bus nemen naar het naargeestige stadje Dumbarton, waar een Co-öp is.

Uit eten:
De pub bij het station serveert redelijk eten. Neem geen steak, tenzij je een soort schoenzool wilt.....

Chandlery:
Geen.