Holy loch marina
holyloch1
Algemeen:
De Holy loch marina ligt beschut aan de zuidkant van het sfeervolle Holy Loch, een zijarm van de Clyde. Het familiebedrijf is erg vriendelijk voor bezoekers en de haven is voorzien van alle denkbare faciliteiten. De omgeving is schitterend, hoewel voor Schotse begrippen redelijk dicht bevolkt, en het avondlicht is adembenemend.

Navigatie:
Vanaf de Clyde, die hier al erg breed en diep is vaar je rechtuit Holy Loch in. Aan bakboord ligt een ondiepte, die duidelijk is aangegeven. De havenpieren bestaan uit lage zware betonnen drijvende steigers / golfbrekers, die van een afstand slecht te zien zijn, ook al door de vele boten aan moorings ervoor. Je vaart gewoon op de masten af, vaart de haven bijna voorbij en gaat dan scherp bakboord uit de haven in. De plaatsen voor passanten zijn in principe aan de buitensteiger direct bakboord.
holyloch2
Faciliteiten:
Douches en toiletten op het haventerrein en laundrette (waar de wasmachine even buiten werking was). Op het haventerrein is een gezellige tearoom waar je bij een consumptie gratis wifi krijgt.

Boodschappen:
In het dorpje Sandbank vlakbij zijn 2 general stores waar de belangrijkste dagelijkse boodschappen wel te krijgen zijn. Voor een supermarkt moet je met de bus naar het verder gelegen Dunoon.

Uit eten:
Verschillende pubs in Sandbank.

Chandlery:
Prima winkel op het haventerrein. Tevens alle reparatiefaciliteiten.