Tobermory
tobermory1
Algemeen:
Het hoofdstadje van het eiland Mull, natuurlijk ook met eigen stokerij! Bezichtigen en proeven dus! Alles is hier kleinschalig en de gekleurde huizen geven het iets popperigs. Er is een groot aantal gastenmoorings en je kunt ook terecht aan drijvende steigers, die echter met N-O wind niet beschut liggen. Met slecht weer uit die richting lig je beter voor anker achter het langgerekte eiland voor de kust. De haven is in ontwikkeling: in 2008 werd er een prachtig nieuw havengebouw gebouwd en er zijn ook plannen voor extra steigers. Dit dorp is een goed uitgangspunt voor tochten over het eiland. Er rijden bussen.

Navigatie:
Probleemloos. De steigers vlakbij het land zijn ondiep. Als je vanuit Oban vaart, houdt er dan rekening mee dat halverwege de Sound of Mull de windrichting 180 graden kan draaien door de vorm van het landschap en de bergen.
tobermory2
Faciliteiten:
Het nieuwe toiletgebouw zal in 2009 wel klaar zijn.

Boodschappen:
Vlakbij de haven een Spar met echter weinig tot geen vers. Verderop aan de overkant van de havenkom zijn meerdere winkels.

Uit eten:
Vlakbij de haven gezellige pub/restaurant waar je prima vis kunt eten. Let op: bij mooi weer stikt het van de midges! Insmeren dus. Bij de kleine visafslag beroemde Fish & Chips kraam.

Chandlery:
Niet gezien.