Millport
millport1
Algemeen:
Een ankerplaats met ruim voldoende moorings bij Great Cumbray, een tamelijk laag eiland dat vooral van het toerisme leeft, zij het op kleine schaal. Het heeft de kleinste kathedraal van Europa en je kunt er omheen fietsen doordat het relatief vlak is. Je begint door de grootte vanzelf aan Schiermonnikoog te denken, maar de sfeer en de omgeving zijn totaal onvergelijkbaar. De baai met ca 12 zwart-blauwe gasten moorings ligt beschut voor alle winden, behalve zuidelijke.

Navigatie:
De ingang van de ankerplaats wordt pas duidelijk als je er vlak bij bent. De baai wordt omgeven door lage, half boven water liggende rotsen en betonning is er niet. Je moet de kop van de pier (ook al lastig te verkennen) in lijn met de kerktoren houden, dan zit je goed. Op het laatste moment zie je een sprietig verweerd baken op de rotsen aan stuurboord staan en weet je dat je goed zit. Even goed de Pilot lezen van tevoren dus! Bij laag water komen de rotsen boven water en is het allemaal veel duidelijker.
millport2
Faciliteiten:
Geen. De openbare toiletten bij de pier zijn niet aan te raden.

Boodschappen:
Wij zijn het dorp niet in geweest, maar er zal best een winkel zijn.

Uit eten:
Idem. Ik ben alleen even aan wal geweest met de bijboot om het vuil weg te gooien. De pub bij de pier was van het „herrie, & tattoo” type.

Chandlery:
Geen. Ook zijn wij er niet achter gekomen waar je moet betalen voor de mooring. Er is ook niemand langs geweest in een bootje.