Port Ellen:
Zeiltocht UK 2014 - 0579
Algemeen:
Mooi gelegen haven op Islay in een beschutte baai met pontons voor ca 18-20 jachten. Behalve als de ferry aankomt is het erg rustig. Deze plek is echt een must als je in deze regio vaart. Je kunt met de bus het hele eiland over en de Whisky stokerijen bezoeken. het westen en midden van het eiland is laag veenland, waar de stokerijen elk hun eigen turfsteek plekje hebben. Het oosten van het eiland is hoogland met bergen. Maar ook in de buurt van het dorp kun je prima wandelen.
Zeiltocht UK 2014 - 0590
Navigatie:
Aanloop punt is de Otter Gander Oostkardinaal. Vandaar vaar je op de groene ton af en je houdt die koers tot de vuurtoren aan bakboord en de havenpier aan stuurboord in 1 lijn liggen. Vandaar op de pier afvaren, die passeren en de groene boeien stuurboord houden naar de pontons toe. De baai is beschut door rotsen net beneden het HW peil, dus afsnijden is er niet bij. Met name als je vertrekt/aankomt naar/van Jura moet je alle obstakels goed ronden.
Zeiltocht UK 2014 - 0600
Faciliteiten:
Water en stroom op de ponton. Douches (krap, 3 pound, met handdoek 50 p extra) en WC bij B&B/guesthouse vlak bij de haven. Er is ook een laundry, maar het is niet duidelijk was of je hier zelf kunt wassen. De havengelden worden ’s avonds rond 18.00 uur opgehaald door vrijwilligers.

Boodschappen:
Een kleine Spar en vlakbij en een iets grotere Co-op met beter assortiment. En een van alles wat winkeltje met vooral blikvoer.
Zeiltocht UK 2014 - 0577
Uit eten:
Islay hotel heeft een uitstekend restaurant.

Chandlery:
Geen. Diesel te verkrijgen bij de pomp in het dorp.