Bangor
bangor1
Algemeen:
Bangor ligt aan de zuidkant van Belfast Lough en heeft een prima verbinding met Belfast. Het is een flinke plaats met alle mogelijke winkels en zelfs een officiële vestiging van Admirality Charts, waar elke mogelijke zeekaart te verkrijgen is (ook die van Imray). Ondanks dat is in feite Engels is, ademt dit deel van N-Ierland al een Ierse sfeer uit. Niet wat betreft het eten, dat blijft typisch Brits!

Navigatie:
Houd, komende vanaf Port Patrick of vanuit Ardglass ongeveer een halve mijl afstand van de zuidkust van Belfast Lough. Er liggen wat boeien her en der, maar niet elk ondiepte is afgedekt. De havenaanloop zelf is makkelijk: je rondt het rode havenhoofd (zie foto boven) en gaat stuurboord uit de marina in. Houd in de marina de groene staken aan stuurboord (zie hieronder), erachter is het ondiep en rotsig. Roep tevoren de marina aan en je krijgt een ligplaats toegewezen.
bangor2
Hieronder Belfast lough vanuit Belfast: Bangor ligt aan de overkant rechts. Links de schoorsteen van de centrale, die vanuit Schotland al zichtbaar is. De zeearm ligt beschut voor winden uit ZW-NW, het lijkt dus vaak minder hard te waaien dan het doet.
bangor3
Faciliteiten:
Dit is een grote commerciële marina met alles erop en eraan.

Boodschappen:
Vele winkels en supermarkten op loopafstand.

Uit eten:
Veel pubs en restaurants. Het eten is niet overal geweldig. Vooral niet bij bordjes als “bij 2 maaltijden gratis fles wijn”.... waar Hollanders natuurlijk onmiddellijk intrappen.

Chandlery:
Op de haven en in de stad. Uitgebreide kaartenwinkel. Diesel en reparaties op de haven.