Malahide
malahide1
Algemeen:
Malahide is een pittoresk dorpje met uitstekende verbindingen met Dublin, ca 15 km verderop. De haven ligt zeer beschut in een mooie wad-achtige lagune, die je via een smalle toegangsgeul bereikt. Op het enorme terrein van het plaatselijke kasteel worden regelmatig grote popconcerten gehouden van wereldsterren en de wijde omgeving geniet mee.

Navigatie:
De toegangsgeul is smal en het stroomt er hard. Goed rekenen met het tij dus. Hij is redelijk betond, maar je ziet hem heel slecht: de tonnen zijn klein, de opening in de duinen is tussen het zand onzichtbaar en aangezien je meestal ‘s middags aankomt, heb je de zon pal tegen. Gewoon doorvaren tot je de tonnen en staken ziet. Als je dichterbij bent, dan zie je ook zonder tonnen de opening wel: dat is het enige stukje waar geen brekers op de drempel staan (wij hadden 6 BFT.) Bij de drijvende steigers stroomt het ook nog behoorlijk en als je met het tij mee naar binnen vaart heb je hem achterlijk. Goed uitkijken bij het aanleggen dus. Er is voldoende ruimte om op de stroom te draaien en er is een lange buitensteiger waar je langszij kunt aanleggen.
malahide2
Faciliteiten:
Dit is een typische projectontwikkelaars marina: alles luxe en groot. De prijs is er ook naar: alleen al 6,50 euro per dag voor een stroompunt.... Helaas is alle luxe betrekkelijk: de chippas voor de beveiliging werkte niet (en het personeel kon er niet mee overweg), de wasdroger ook niet, de douchehokjes waren heet en benauwd en de service van het personeel matig. En het zijn krenten: Men wilde onze intrekbare boegspriet meerekenen bij de LOA om nog wat extra euro’s uit ons bootje te persen. Kortom: mooie omgeving, geen fijne haven.

Boodschappen:
Het dorp is 5 minuten lopen en daar zijn diverse supermarkten, een ijzerwinkel waar ze Camping Gaz hebben enzovoort.

Uit eten:
Veel leuke eettentjes in het dorp. In een half uurtje met de trein naar Dublin en daar nog veel meer leuks.

Chandlery:
Reparatiebedrijf en scheepswinkel met brandstof bij de haven.