Dun Loghaire
dunloghaire1
Algemeen:
Dun Loghaire (spreek uit: “Dun Lierie”) Is een flinke voorstad van Dublin aan de zuidzijde van Dublin Bay. Een grote en beschutte haven, waar ook de snelle veerboten van Anglesey op Wales aankomen. Uitkijken dus, de gevaartes draaien in de buitenhaven. In de stad is alles, inclusief een groot theater en het station ligt vlak bij de (veer)haven. Als je wilt zit je zo in het Ierse binnenland en de natuur.

Navigatie:
De aanloop van de haven is makkelijk en overal diep. De havendammen en de lichtopstanden erop zijn al van verre zichtbaar. Dublin Bay is zeer druk met coasters en vooral de snelle veerboten van en naar Wales varen met grote snelheid af en aan. Midden in de baai ligt een verkeersscheidingsstelsel. Houd het kanaal van de havendienst goed in de gaten en kijk voortdurend om je heen, die schepen komen hier echt van alle kanten.

Bij het binnenvaren van de haven moet je heel goed opletten op uitvarend verkeer, vooral die grote jongens zoals hieronder spuiten naar buiten.
dunloghaire2
Faciliteiten:
Dit is net als Malahide een typische projectontwikkelaars marina: alles luxe en enorm groot. Hier moet je je vingerafdruk laten scannen voor de security en natuurlijk kan het personeel niet met de apparatuur omgaan. Trek er maar rustig een half uur voor uit :-( Verder zijn de faciliteiten dik in orde en is men zeer behulpzaam.

Boodschappen:
In de stad is alles te krijgen. Even het dorp inlopen en dan is links een groot winkelcentrum.

Uit eten:
Veel mogelijkheden. Deze voorstad is niet het toonbeeld van sfeer.

Chandlery:
Reparatiebedrijf met brandstof bij de haven. Scheepswinkel over het spoor.