Arklow
arklow1
Algemeen:
Klein havenstadje aan een rivier in het Zuid Oosten van Ierland. Beetje vergane glorie, want de visserij is zoals bijna overal op sterven na dood, dus men probeert met projecten zich om te vormen tot het economisch centrum van de regio. In de buurt is van alles te zien. Zonder auto is het echter lastig, de bussen rijden maar 2 keer per dag. De haven is de makkelijkste en beschutste in de buurt. Het is een prima plek om goed weer af te wachten voor een oversteek naar Wales (ca 90 M).

Navigatie:
Blijf een halve mijl uit de kust en vaar tussen de pieren de rivier op. Daar stroomt het hard (wij hadden een paar dagen met veel regen achter de rug...). Als je van Dublin komt en langs de kust stroom mee hebt, dan loopt de rivier nog leeg en duurt de laatste mijl lang...

In de monding en op de rivier drijven takken en hele boomstronken. Misschien vanwege de vele regen die wij gehad hadden, maar goed, toch maar opletten! Op de rivier gekomen vaar je langs de puinhopen en schroot van de afgetakelde vissershaven, waar men druk appartementen en winkels aan het bouwen is. Het piepkleine haventje ligt na een mijl aan stuurboord en is niet geschikt voor jachten groter dan 32 voet. Even voorbij de haveningang ligt een langssteiger, maar die ligt tamelijk vol. In de haven verzamelt zich veel troep en hout, dus ook hier langzaam varen en uitkijken.

Enkele mijlen uit de kust ligt de Arkow bank, daar moet je omheen bij een oversteek. Zolang je binnen de bank vaart is er weinig deining, zie de foto hieronder. Arklow ligt op de foto in het midden.
arklow2
Faciliteiten:
Niet veel bijzonders, de douches en toiletten zijn gevestigd in een loods, waar ook het havenkantoor is. Uitermate vriendelijke havenmeester.

Boodschappen:
Kwartier stroomopwaarts lopen en dan over de brug (zie foto) naar het dorp. Diverse winkels.

Uit eten:
Veel mogelijkheden voor zo’n klein dorpje.

Chandlery:
Niet gezien.