Brighton
brighton1
Algemeen:
Dé Victoriaanse badplaats van Engeland, met alles erop en eraan. Joekel van Marina met alle faciliteiten en professioneel personeel. Makkelijk aan te lopen, typisch een haven voor een tussenstop tussen Dover en Wight. Je moet er toch een keer geweest zijn.....

Oostelijk van Brighton de schitterende krijtrotsen van de Seven Sisters en Beachy head, westelijk is het saaier tot aan Selsey Bill.

Navigatie:
Makkelijk. De haven ligt achter hoge pieren en is altijd aan te lopen behalve met storm uit ZW. Je kunt zo op de pieren afvaren en naar binnen. Geen bijzondere gevaren, zij het dat je binnen de pieren het midden moet houden. De havenmond verzandt snel en er wordt vaak gebaggerd, waardoor er weinig ruimte overblijft om langs te varen. Het is er dus ook niet altijd even diep en diepstekende schepen kunnen er dus niet rond laagwater in of uit.

Het is essentieel om de havendienst bij aankomst en vertrek aan te roepen, want de invaart is bochtig en door de hoge pieren zie je andere schepen niet aankomen. Ze wijzen je direct een ligplaats toe in het passantendeel waar je je in Nederland waant.
brighton2
Faciliteiten:
Alles aanwezig, hoewel de douchehokjes benauwd en druk zijn in het hoogseizoen.

Boodschappen:
Vlak bij de haven is alles te krijgen.

Uit eten:
In het toeristische centrum zijn zeer veel gelegenheden, maar ook aan de haven.

Chandlery:
Aanwezig, maar we zijn er niet geweest.