Chichester marina
chichester1
Algemeen:
Chichester harbour is een enorme natuurlijke binnenzee met een smalle ondiepe toegang. Met een boot met weinig diepgang kun je een groot deel verkennen. Er zijn veel havens en haventjes, het is een actief zeilgebied. Een prima stek om tijdens slecht weer toch te kunnen varen en uithoeken te verkennen. Het hele gebied heeft wat weg van het Lauwersmeer en is erg landelijk gebleven.

Navigatie:
De kust is hier zanderig en geleidelijk aflopend. Je vaart zowel vanaf Selsey Bill als vanaf Wight rechtstreeks af op het grote Westpole Beacon. Daarop zie je een peilschaal met de exacte diepte op de drempel. Als je door wilt varen naar Chichester Marina zorg je dat je hier 1-2 uur voor HW bent, je hebt de stroom dan helemaal mee. De bar is ondiep en wordt elke jaar gebaggerd. Met eb (3-4 knopen) tegen harde zuidwestenwind is het hier niet leuk. Iets om bij het vertrek rekening mee te houden. Vanaf het baken is alles prima bebakend, ook de aanloop van alle havens. Er liggen veel moorings en er zijn in het seizoen veel wedstrijden, kortom een levendige plek en goed uitkijken dus. Beroepsvaart zoals bij Poole of Cowes is er nauwelijks.

De harbour heeft een heel goede website.
chichester2
Faciliteiten:
Chichester Marina is groot en professioneel. Hij ligt achter een sluis. Van tevoren de sluis dus aanroepen, ze vertellen je dan of er voldoende water in het aanloopgeultje staat. Voor de sluis is een wachtsteiger. Je gaat eerst naar de havenmeester voor je plek. Op de haven zijn goede faciliteiten.

Rond HW staat de sluis ook wel open. Je moet dan nog steeds toestemming vragen voor doorvaart. Houd rekening met sterke stroom in de openstaande sluis.

Boodschappen:
Voor een echte supermarkt moet je met de bus naar Chichester, ca een half uur.

Uit eten:
Op de haven kun je wat eten, best wel gezellig.

Chandlery:
Goede scheepswinkel en reparatiebedrijf. Diesel en Camping gaz aanwezig.