Beaulieu river
beaulieu1
Algemeen:
Verplichte bestemming voor wie op de Solent vaart. Prachtige getijde rivier, midden in de natuur. De plek is niet ontwikkeld omdat de hele rivier privé terrein is. Er liggen pontons en moorings om af te meren en bij het sfeervolle plaatsje Buckler’s hard is een kleine jachthaven. Op deze plek werden vroegen de oorlogsbodems uit de tijd van de grote zeeslagen met Frankrijk gebouwd. Admiraal Nelson was hier kind aan huis. Het is een bezienswaardigheid en er lopen heel wat toeristen rond, maar hinderlijk is dat niet. Je kunt met de bijboot verder de rivier op, het is een oase van rust.

Navigatie:
Bestudeer de kaart goed en reken goed met het tij: de rivier heeft een ondiepe drempel, maar de ingang, die een haakse bocht maakt, is goed bebakend. Ook hier flink wat stroom. Vlak voor de haven bij Buckler’s Hard ligt een tweede ondiep stuk , dus helaas kun je niet vlak voor LW weg, wat je zou willen als je oostwaarts de Solent verder op wilt varen. Op de rivier volg je gewoon de bakens: boeien en prikken.
beaulieu2
Faciliteiten:
Diverse moorings en pontons voor bezoekers; in de kleine jachthaven en werf word je vriendelijk ontvangen, en het douchegebouwtje is adequaat.

Boodschappen:
Er zijn -behalve een toeristenwinkel met alleen snoep- geen winkels hier.

Uit eten:
Er is een hotel met sjiek restaurant (reserveren!). De pub die bij het hotel hoort serveert barmeals, maar erg lekker zijn die niet.

Chandlery:
Op de werf. Ook alle reparatiefaciliteiten.