Dartmouth
dartmouth1
Algemeen:
Eén van de grotere plaatsen aan de zuidkust maar nog steeds erg leuk. Mondaine plaats met alles erop en eraan. Winkels, eetgelegenheden, parkjes, schitterende wandelroutes langs de coastpaths, stoomtreintje langs de Dart. Een plek om wat langer te blijven, bijvoorbeeld om te wachten op goed weer voor de lange oversteek van Lyme bay.

Navigatie:
De ingang van deze rivier is goed te vinden. De stroom valt mee. Ondieptes zijn goed betond en de geleidetekens goed zichtbaar. Diverse kardinalen dekken rotsige ondieptes af en die moet je serieus nemen. Beroepsvaart is er weinig, maar druk is het wel: jachten, rondvaartboten en veerboten varen af en aan tussen alle boten aan moorings. In eerste instantie wat onoverzichtelijk. Er zijn diverse aanlegplaatsen: Pontons midden in de rivier met blauwe vlaggen geven passantenplekken aan (naar de kant met watertaxi of bijboot) en bij enkele steigers aan de stadszijde kan worden afgemeerd, maar het aantal plekken is hier heel beperkt en het is er overdag erg druk met alle pontjes.
dartmouth2
Aan de overkant, bij Kingswear ligt een full size marina met alle gemakken. Daar lig je rustig en met uitzicht op de stoomtrein die een aantal malen per dag langs tuft. Mooi uitzicht op de stad aan de overkant, waar je met het pontje binnen enkele minuten bent. Bij het aanleggen wel rekening houden met de stroom die door de haven loopt.

Verderop in de rivier nog veel meer pontons en ook enkele jachthavens, maar dan lig je een stuk verder van de stad.

Faciliteiten:
De marina heeft alle faciliteiten. Prettig personeel, brandstof, werf met reparatie faciliteiten (Yanmar & Volvo Penta dealer).
dartmouth3
Boodschappen:
Kleine general store boven de haven, die meer heeft dan je zou denken. In de stad aan de overkant is alles te krijgen.

Uit eten:
Enkele pubs in Kingswear; gezellig maar vooral Fish & Chips. Iets sjieker in de tent bij de pont. In de stad vele mogelijkheden.

Chandlery:
Zeer uitgebreide scheepswinkel bij de marina. Ook veel onderdelen.