Fowey
fowey1
Algemeen:
Nog zo’n mooie riviermonding, die probleemloos aan te lopen is. Allemaal een stuk kleinschaliger dan bijvoorbeeld Falmouth of Dartmouth, maar niet minder mooi. Er zijn geen pontons, je ligt er aan de mooring en kunt met de actieve watertaxi naar de kant.

Navigatie:
De aanloop spreekt voor zich. Van grote afstand zie je al de hoge rood-witte mast (dagmerk, geen vuurtoren of licht) op de bakboord oever. En verder gewoon een kwestie van het midden aanhouden. Geen noemenswaardige beroepsvaart, maar wel veel jachten. In het seizoen wordt je vanzelf geënterd door een sloep van de havendienst, die je een mooring toewijst, en anders roep je ze even op via de marifoon. De ruimte tussen de moorings is best krap, houd rekening met enige stroom, vooral als je in het midden van het water ligt. Het uitzicht op het dorp, de rivier en alle bootjes is fenomenaal!
fowey2
Faciliteiten:
In de jachtclub kun je douchen en er is ook ergens brandstof te krijgen. Wij zijn er niet aan land geweest, dus: lees de Reeds en/of de Shell Channel Pilot.

Boodschappen:
Vele winkeltjes in de stad.
fowey3
Uit eten:
Er is vast veel te vinden.

Chandlery:
We dachten van niet... maar ja, één achtte aan de mooring en niet aan land geweest.