Newlynn
newlynn1
Algemeen:
Een vissershaven, waar ook jachten welkom zijn. Je komt hier vanzelf als je Land’s End rondt (zoals wij) en het is tevens de uitvalsbasis als je naar de Scilly’s wilt op 25 M afstand. Wij hebben hier maar 1 nacht gelegen en zijn niet van de steiger af geweest, dus er valt niet zoveel te vertellen. Dit is een mooi stukje Engeland, dus het is de moeite het binnenland te verkennen.

Navigatie:
Vanuit het westen komend moet je een kardinale ton ronden die een ondiepte zuidelijk van de haveningang afdekt. Komend vanuit Lizzard point in het oosten vaar je recht op de ingang af. In Mount’s Bay stroomt het -in tegenstelling tot rond de kapen- niet hard.

De haveningang heeft hoge muren, dus let op vissersschepen die af en aan varen. Je ziet ze pas op het laatste moment. Rond de pieren dus ruim. In de haven liggen kleine rode/groene tonnetjes (zie foto hieronder) die rotsige ondieptes afdekken. Goed kijken dus!
newlynn2
Faciliteiten:
Er liggen drijvende steigers, met weinig stroompunten. Vissersschepen hebben voorrang op deze plaatsen, dus het kan zijn dat je midden in de nacht moet opschuiven. Geen toiletten of andere faciliteiten.

Boodschappen:
We zijn niet in het dorp geweest, maar zal best wat zijn.

Uit eten:
Vast wel.

Chandlery:
Die is er niet.