Poole Quay marina:
Zeiltocht UK 2014 - 0135
Algemeen:
Grote marina in het centrum van Poole, vooral met lokale vissersbootjes, maar voldoende plek voor passanten. Poole is de stad van de Sunseeker werf, die grote snelle speedboten maakt. Die varen er dan ook veel rond, bij voorkeur full speed…
Het is nou niet direct een plek om voor je lol dagen te blijven liggen en je moet toch een mijl of 3 naar binnen varen voor je er bent, maar binnen Poole Harbour is dit wel de meest geschikte en minst exorbitant dure jachthaven.
Zeiltocht UK 2014 - 0134
Navigatie:
Let bij het binnenvaren van Poole Harbour op de kabelpont! Ze hijsen een bal aan de mast van de vaarrichting vlak voor hij gaar varen. Bovendien staat hier veel stroom! Vooral met eb en wind uit zuidelijke richting is dit geen lolletje, zeker omdat vlakbij de overfalls van Old Harry Rock zijn. Met flinke aanlandige wind: kom aan of vertrek dus met slack.
Je moet heel Poole harbour oversteken, ongeveer zo groot als de Gouwzee. Naast de vaargeul voor grote schepen is er een “sub”geultje voor de recreatievaart, aangegeven met kleinere staakjes. Mocht je met vallend water aankomen: daar is ook minder tegenstroom. Let even op de cardinale tonnen nabij de haven, het is een beetje onoverzichtelijk daar. Dat je ze aan de goede kant rondt om een droogvallende bank te vermijden.
Je moet de marina bijna voorbij varen om de ingang te zien en daar maak je een draai van bijna 180 graden. Het allemaal niet moeilijk, let alleen op de grote beroepsvaart en de vissers.
Zeiltocht UK 2014 - 0136
Faciliteiten:
Aan wal zijn de toiletten en douches achter een deur met code. Beetje bedompt en vochtig allemaal. Stroom en water op de steiger.

Boodschappen:
Direct tegenover de haven is een Tesco Express, wat eigenlijk al voldoende is. Verderop in het centrum vindt je alles, even over de spoorlijn is een grote Sainsbury supermarkt.

Uit eten:
Grote stad, veel mogelijkheden.

Chandlery:
Vanaf de haven bakboord uit langs de kade, 5 minuten lopen. Goed assortiment.