Milford Haven, Dale:
Zeiltocht UK 2014 - 0313
Algemeen:
Dale is een idyllische ankerplek direct na de ingang van Milford Haven. De baai is beschut bij alle winden behalve harde zuidenwind, dan loopt er deining naar binnen. Ook bij harde oostenwind is het er niet prettig. Midden in de baai ligt een ponton waar je met rustig weer vrij kunt aanleggen, maar de ankergrond is ook prima. Mooie omgeving en heel rustig, behalve dat er regelmatig grote tankers langskomen op weg naar de olieraffinaderijen.
Dit is een prima plek voor de nacht als je de volgende dag weer door wilt. Aan de andere kant is Milford Haven ook een gebied om eens goed te verkennen en er zijn goede jachthavens.

Navigatie:
Bij de ingang van Milford haven moet je goed op de tonnen letten, in het midden ligt een ondiepte. Kijk achterom voor naderende tanker! Je gaat bakboord uit de baai van Dale in, zonder verdere gevaren.
Je kunt dus aan de ponton of ankeren, en droogvallende boten kunnen aan de drijvende steiger van de jachtclub, zodat je direct aan land kunt. Dat kan natuurlijk ook met de bijboot.

Oostelijk van Milford Haven ligt een schietgebied. Als je die kant op wilt, luister dan goed de marifoon uit. In het seizoen, komt er -als er geschoten wordt- ook een bootje van de havendienst langs om te informeren wat de plannen zijn.

Faciliteiten:
Geen.
Zeiltocht UK 2014 - 0312
Boodschappen:
In het dorpje is een kleine general store, maar voor de echte boodschappen kun je beter 3 mijl doorvaren naar Milford Haven marina.

Uit eten:
In de pub, waarover de meningen verdeeld zijn.

Chandlery:
Geen