Pwllheli:
Zeiltocht UK 2014 - 0352
Algemeen:
Dit is de enige “all weather” marina in Cardigan bay. Het is een flinke stad met goede verbindingen. Het is leuk om met de trein naar Porthmadoc te gaan en van daar de historische stoomtrein de bergen in te nemen. Caernarfon en de hoge bergen van Snowdonia liggen ook binnen bereik. Ook leuk: De spoorlijn die helemaal langs de kust van Wales loopt. Toen wij er waren (mei 2014) was hij in reparatie omdat delen door extreem heftige winterstormen waren weggeslagen. De marina ligt een kwartier lopen van het dorp af en heeft alle faciliteiten.
Zeiltocht UK 2014 - 0357
Navigatie:
Het half-cirkelvormige toegangskanaal valt vrijwel droog, het is bevaarbaar vanaf ca 2 uur aan beide zijden van LW. Aangezien de afstanden in dit gebied groot zijn, kan het zijn dat je net te laat aankomt, dan kun je buiten de pieren prima ankeren, behalve bij harde Z-ZO wind. Zie de foto hieronder, waar de schepen voor anker liggen.
Roep de haven op voor je naar binnen gaat. Het kanaaltje is druk bevaren. Volg eerst de pier aan stuurboorden daarna de buitenbochten voor het meeste water. Er staat een flinke stroom in de geul. Eenmaal in de haven neemt die af.
Zeiltocht UK 2014 - 0355
Faciliteiten:
Alles is aanwezig en in orde. BBC2 schalt uit de boxen met golden oldies ☺ in de douches.

Boodschappen:
In het dorp is een grote Asda en vele kleinere winkeltjes.

Uit eten:
Veel mogelijkheden in het dorp.

Chandlery:
Het is een groot watersportcentrum met werkelijk alle faciliteiten en reparatiemogelijkheden bij de hand. Diesel op de haven.