Conwy:
Zeiltocht UK 2014 - 0436
Algemeen:
Een heel leuk historisch stadje met een middeleeuws kasteel en een stadswal, die je bijna helemaal rond kunt lopen met mooie uitzichten. Leuke plek om een paar dagen te blijven en goede (trein) verbindingen, bijvoorbeeld naar Anglesey.
Zeiltocht UK 2014 - 0450
Navigatie:
Vanaf Beaumaris gekomen kun je prima de Penmean Swatch nemen. Op het ondiepste stuk staat rond 4,5 meter water, en dat is direct nadat je de hoofdvaargeul vanaf Beaumaris verlaat. Kom je uit de Swellies dan heb je vanaf Beaumaris een sterke vloedstroom tegen totdat je de haakse bocht naar de swatch neemt. Je vaart naar de fairway boei van Conwy en hebt dan nog wat stroom mee tot aan de marina, waar je op of kort na HW aankomt. De toegangsgeul is goed betond en kronkelt nogal. Sla geen boei over dus. De keersluis van de haven is duidelijk met lichten aangegeven. Vaar tussen de palen door, ook al lijkt de ingang veel breder.

Faciliteiten:
Goede douches en toiletten en een laundry.
Zeiltocht UK 2014 - 0453
Boodschappen:
Op de haven is een winkeltje dat meer heeft dan je op het eerste gezicht zou denken. In het stadje zijn meer winkels. De kortste weg naar he dorp is langs het water. Vanaf de haven ga je over de snelweg en vlak voor de middelbare school links af een geasfalteerd pad op. Je komt dan midden in de stad uit.

Uit eten:
Grote pub op de haven en veel mogelijkheden in de stad.

Chandlery:
Een kleine bij de haven. Diesel is verkrijgbaar.