Peel
Zeiltocht UK 2014 - 0517
Algemeen:
Wij vonden dit stadje leuker dan Douglas. Kleinschaliger, rustiger, meer sfeer. Mooi kasteel op de klif. Vanaf hier kun je prima in een dagtocht naar (Noord) Ierland, bijvoorbeeld naar Ardglass (30 mijl) of naar Bangor (45 mijl).
Zeiltocht UK 2014 - 0522
Navigatie:
Probleemloos. Als je vanaf het zuiden komt, houd dan enige afstand tot het kasteel vanwege ondieptes. De haven ligt achter een keersluis die HW ±2 openstaat. In de buitenhaven liggen wachtboeien, waar je met rustig weer eventueel ook de nacht kunt doorbrengen. Je ligt dan wel vrijwel in open zee, dus alleen geschikt met aflandige wind/deining. Let op de strekdam, die de buitenhaven inloopt vanaf de bakboord pier. Er staat een baken op, maar de dam zelf zie je alleen bij LW. Je roept de haven op en wordt door de brug geholpen, waar je ook je ligplaats toegewezen krijgt. Dat is meestal aan het begin van de lange ponton, waar het meeste water staat, want de binnenhaven valt vrijwel geheel droog.
Zeiltocht UK 2014 - 0520
Faciliteiten:
Er is een gloednieuw (2014) douche gebouwtje, prima in orde. Stroom en water op de steigers.

Boodschappen:
In de winkelstraat van het dorp zijn twee kleine supermarktjes.

Uit eten:
Diverse pubs en restaurants.

Chandlery:
Vanuit de haven linksaf is een Chandlery, alwaar je ook diesel kunt regelen. De pomp zelf is aan de zeezijde van de brug.
Zeiltocht UK 2014 - 0523