Zeilen

Zeilen is onze grote hobby. Van april tot november zijn we -als het even kan- op het water te vinden. Voor een weekend op het IJsselmeer, een week op de wadden of een langere vakantie in Engeland, Duitsland of Denemarken.
Rond the UK
In 2008 heb ik 5 maanden verlof opgenomen en zijn we met onze North Beach 24 Noorderzon rond Engeland gevaren. Een geweldige tocht en een prachtige ervaring! In het menu hiernaast kun je het weblog van deze tocht lezen met vele foto’s.
Havens in the UK
We zijn een aantal keren overgestoken naar Engeland en in 2008 hebben we vele Engelse, Schotse en Ierse havens aangelopen. Een beschrijving van deze havens met vooral veel persoonlijke indrukken en navigatietips vind je in het menu.

DSCN0757

Bouw Noordkaper
Onze „oude” boot, de North Beach 24 Noorderzon, is in najaar 2011 verkocht. Voorjaar 2012 is onze nieuwe boot opgeleverd, de Noordkaper 31C Jan-van-gent: groter en veel ruimer, droogvallend, geschikt voor langere tochten en prettiger bij slecht weer. Het eerste seizoen hebben we er reeds opzitten! In het menu hiernaast kun je alle fases van de bouw zien.